14480588_10207305389179860_3733137766782371479_o

Besseggentur på friluftsgruppa!

Tekst: Sara Løvf
Bilder: Mads Haraldseth

Besseggen er en fjellrygg i Vågå kommune her i Oppland. Turen er en av de mest populære fjellturene i Norge, og er selvfølgelig et must for frilufsgruppa på NTNU. Av de 40 000 menneskene som går turen hvert år, var det 37 studenter som deltok på arrangementet i regi av friluftsgruppen.

Jeg har snakket med Thomas Hesselberg som er en del av styret.

– Vi ankom på kvelden fredag 30.september, nær nullpunktet i temperatur og stiv kuling. 5 lavvoer skulle settes opp, og det var enklere sagt enn gjort. De er ikke laget for stiv kuling! Det endte med en bøyd lavostang, og 4 isteden for 5.

Solnedgang

Gruppen våknet til krystallklar himmel dag 2. Stemningen var på topp, selv med lite søvn på noen.

– Vi tok ferge over Gjende til en hytte som heter Memurubu. Deretter gikk vi i spredt flokk tilbake til Gjendesheim. Det hadde lagt seg snø på fjellet, så landskapet var innsvøpt i nydelig melisdryss. Vi hadde en felles lunsj før turen gikk videre. På vei ned fra fjellet fikk vi se solen gå ned. Nydelig!

Besseggen er kjent for sin flotte utsikt over Gjende og Bessvatnet. Noe av det mest karakteristiske ved utsikten er at Gjende ligger nesten 400 meter lavere enn Bessvatnet.

– På kvelden hadde vi en felles grilling, og selvfølgelig ordentlig bålkos og marshmallows, sier Thomas med et stort smil.

Tullete kunstinstallasjon

Bildene snakker for seg selv, friluftsgruppen har kost seg. Thomas hadde til og med en bonus historie på slutten.

– På turen hjem innså vi i styret at lavvoene måtte tørkes, og etter mye idéspinn endte det med at vi brukte den tullete kunstinstallasjonen foran A-bygget som tørkestativ for lavvoer. Funket fett!

Du finner friluftsgruppen på Facebook. Ta en titt der hvis du kunne tenke deg å være med på neste storslåtte tur!

Del dette: