MHL-Photo_006_2

Fadderuka 2016

Tekst: Sara Løvf
Bilde: Malene Lange

Datoen er 18. august. Sommerfugler i magen, strålende sol og campus full av røde jakker. NTNU er klar, Gjøvik er klar og studentene er klare. Hva er det jeg snakker om? Selvfølgelig, fadderuken 2016!

Det er på tide å mimre. Fadderuken startet med et bang under immatrikuleringessermonien, bokstavelig talt. Ikke lenge etter fikk rødfadderne utdelt fadderbarn, og uken var i gang. Som rødfadder møter du opp, smiler og tar imot de nye studentene. Det finnes derimot ikke bare rødfaddere, vi har også gule og blå. Jeg har snakket med Helle Hartz og Jakob Fonstad, årets blåfaddere.

– Jeg husker godt hvordan det var å starte på en ny skole uten å kjenne noen. Det er en stor miljøforandring, og jeg hadde et ønske om å gjøre dette møtet mindre skremmende, Sier Helle.
Det var to blåfaddere, og med hjelp av 7 gulfaddere arrangerte de fadderuken på NTNU i Gjøvik.
– Vi startet arbeidet i mars. Dette startet med å sette sammen styret, og planlegge arrangementene, sier Jakob.

– Det er også en del eksterne aktører som skal inn i bildet og sosiale medier som må oppdateres, legger Helle til.

Uken startet med en utekonsert på HUSET, hvor Erik og Kriss tok turen.
– Neste år håper vi at utescenen er 100% ferdig slik at kapasiteten blir større. Da får flere studenter muligheten til å komme, sier Jakob.
Det har vært en kamp om billetter til temafestene og konsertene, dette er et problem som Jakob Fonstad håper blir løst bedre neste år. Uken besto av temafester, rebusløp, poker og bingo, labyrintvandring og mye mer. Blåfadderne mener det er viktig å ha et variert program som kan friste alle. Aktivitetene skal handle om mer enn bare fyll. I år ble det i tillegg arrangert en Byfest i samarbeid med Gjøvik. Hvor blant annet Atle Pettersen og Klovner i Kamp hadde show.

– Å være blåfadder er en veldig givende jobb! Vi fikk mange positive tilbakemeldinger underveis, både fra rødfaddere og de nye studentene, sier Helle.
Jobben er ikke bare en dans på roser. Dette har de begge følt på.
– Den største utfordringen er nok kommunikasjonsarbeidet. Kommunikasjonen må flyte innad i styret. Denne informasjonen må bearbeides og gis til rødfaddere, øvre personer, eksterne aktører, studenter og så videre. Det å være ute med informasjonen til riktige personer i forventet tid har vært den største utfordringen, samt det å huske alle parter som til stadighet ønsker oppdatert informasjon, sier Helle.

Som leder på HUSET er Jakob vant til lange dager og strukturert planlegging.
– Den største utfordringen har vært å få til mye, med få mennesker. Det ble lange dager, men jeg hadde det moro, sier Jakob.
Helle studerer medieledelse, og skal starte på bachelor etter jul. Hun har hatt flere ledelsesfag gjennom studietiden, som hun nå har fått testet i praksis.
– Jeg har fått mange nye erfaringer, både gjennom hardt arbeid, møter med veggen og et godt samarbeid. Det er en fin ting å være stolt av på CV-en, presiserer Helle.
– Jeg vil absolutt anbefale jobben videre, sier Jakob til slutt.

Lommeboken er kanskje slankere, hybelen litt rotete og kroppen sliten. Vi går uansett inn i skoleåret med nye venner, erfaringer og minner. Vi vinker farvel til årets fadderuke.

Del dette:

Juliane studerer medieproduksjon, og er redaktør i Fiber.