Gul lokale

Gjøviks nye kaffebar

Tekst: David Bjørnstad

På onsdag i forrige uke åpnet det en ny kaffebar her i Gjøvik. Familiebedriften GUL har et meget hyggelig lokale, med fresh innredning, og perfekt beliggenhet. Dette kan bli studentenes kaffebar.

Gjøvik trenger et større kaffemiljø.

Det fantes to kaffebarer i Gjøvik før GUL. Først har vi Krutt som ligger inne på CC, og så har vi Kaffka som ligger i gågaten. Vi følte Gjøvik trengte en ny, fri og uavhengig kaffebar som bygger på internasjonale standarder. Siden Gjøvik nå har NTNU som også bygger på et internasjonalt miljø, var det naturlig å starte opp nå, forteller daglig leder Morten Amundsen.

Gjøvik kommune satser nå på Gjøvik som studentby, og derfor er dette en bra tid å starte opp en studentvennlig møteplass.

Vi prøver å legge opp slik at dette skal være et hyggelig sted å komme til. Vi er ikke ute etter å lokke noen hit, men de som ønsker å komme er hjertelig velkomne, sier Amundsen. Det er fortsatt bare en uke siden GUL startet opp, så noen forandringer og justeringer kommer det til å bli. Men prisene skal de prøve å holde nede slik at folk uten fast inntekt, typisk studenter også skal ha mulighet å komme.

Det er selvfølgelig internett, men det er også lagt opp strømuttak over alt i lokalet. Dette gjør det mulig og lade hva enn det måtte være hvor enn du sitter. Med et langbord innerst i lokalet er dette et perfekt sted for gruppemøter i et alternativt grupperom.

Både kaffe og te

Det vil være en variere grad av hvilke kaffetyper som blir servert hos GUL. Amundsen legger også til at de vil se hvilke kaffetyper som slår mest an blant gjestene og ikke minst hvilke de selv liker best. For og så lande på de som faller best i smak.

De satser ikke bare på kaffe men også en god del på te. GUL har nå inne te fra en av verdens mest renommerte te produsenter Rare Tea Co, nettopp fordi den er så ekslusiv.

Burde ta turen

Det merkes at GUL satser på service. En kopp kaffe handler mye om hyggen rundt koppen, og det får du virkelig her. Om du vil sitte å jobbe individuelt, som gruppe, eller rett og slett bare ta en pause er dette et sted verdt å oppsøke.

GUL kaffebar sin facebook-side

Del dette: