Hemsedal_2015_himmel

HEMSEDAL 2015 – En pinne for mye

Endelig var dagen kommet, dagen alle hadde hørt så mye om. 204 studenter skulle til Hemsedal med Skigruppa På Tryne. De fleste hadde mer øl enn de kunne bære, noen hadde enda mer. Det var nå det gjaldt.

 

– DET KOMMER TIL Å BLI KNUSEFETT

 

Noen visste hva de gikk til. De var der i fjor, og de hadde hørt at det skulle bli KNUSEFETT i år også. Andre derimot, var totalt uvitende om hva de stod ovenfor. Stemningen i bussen var lystig som alltid, og etter alle tissepausene og butikkturen ingen husker de deltok på kunne de skimte alpinanlegget bukte seg nedover dalsiden. “Pinne for landet” dundrer ut av høytalerne, kun overdøvet av et rungende SKÅÅÅÅL gjennom bussen.

Endelig var vi fremme, og studentene oppførte seg med ett som sauer man møter langs veien om sommeren, bare med mye mer bagasje. Omsider fant vi til Tinden hvor de neste dagene skal tilbringes i konstant lykkerus.

DET KOMMER TIL Å BLI KNUSEFETT, sa den ene. Han hadde hørt det på stand i kantina. En pils i hånda og 10 i kjøleskapet, kvelden så definitivt lys ut. Den utenkelig kule skigruppa t-skjorta satt akkurat som den skulle – litt løst, og allerede var det noen flekker på den. “Hva har man egentlig på seg på afterski”, spurte ei jente ut i lufta. Hun hadde utvilsomt ikke vært med på tur før, og viste ikke at det eneste man behøver på turen er t-skjorta man får utdelt ved avreise. Det fikk hun selvsagt ettertrykkelig beskjed om.

fiber3Etter noen timer og mange øl senere ramlet hele gjengen ned på nattklubben Hemsen. Stemningen løftet taket minst tre og en halv meter, og det var ingen tvil om at alle koste seg. Det var rosa t-skjorter så langt øyet kunne se, hoppende i takt med musikken. Før vi viste ordet av det fikk vi ikke bestille flere vodka redbulls, og måtte trekke tilbake på hyttene.

Det var snø i lufta fredag formiddag, og overraskende mange våget seg ut i bakken for en luftetur. Det hadde snødd over natten, og utenfor løypene var det 20 cm urørt herlighet. Mange fikk glede av dette, selv om formen var noe ustødig.

Klokka 14 slagen var det oppmøte på Skistua, et serveringssted i bånn av bakken. Her kommer livreddende burgere og mugger med øl på løpende bånd, hånd i hånd med ekte afterski-musikk – selvfølgelig live. Solberg klatret opp på bordet i samme øyeblikk som musikken kom på, og resten av skigruppa fulgte selvsagt rygg! Og slik fortsatte det i en kaskade av rosa t-skjorter, mugger med øl og høylytt allsang helt til turen gikk ned på Stavkroa.

Stavkroa er selve symbolet på Hemsedal. DJ Thomas Giebelhausen splite som vanlig, og ikke i år heller kom vi unna småsnakking mellom låtene. Det var også helt umulig å ikke bli gjennomvåt med øl – men det er på mange måter en del av pakka. Etterhvert så vi oss nødt til å krabbe tilbake til Tinden for en ørliten pust i bakken og en ferdig-pizza.

På hyttene var det diverse aktivitet før turen atter en gang skulle gå til Hemsen. Noen badet naken i snøen, andre drakk øl ved hjelp av støvsugeren – men fellesnevneren var jevnt over god stemning. På Hemsen stekte alle så godt de kunne, selv om det strengt tatt var for fullt til at det var mulig å bevege seg.

Og slik fortsatte turen helt til vi våknet og innså at det var søndag morgen. Kroppen føltes tyngre enn noen gang, og turen ned med bagasjen var et mareritt i seg selv. Nå er det en uke siden vi kom hjem, og fy søren så gøy det var. Det er bare å glede seg til neste år!

 

 

 

Del dette: