IMG_1671_komprimert

HiG + NTNU = ♥

Onsdag 28. januar vedtok styret i NTNU at de ønsker og fusjonere seg med Høgskolen i Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag. I dag var det allmøte i regi av Studentparlamentet hvor studenter og ansatte fikk muligheten til og komme med spørsmål rundt fusjonsprosessen. Til og svare på spørsmål var Jonathan Sørfonden fra Studentparlamentet og rektor Jørn Wroldsen.

Foreløpig jobbes det med at Høgskolen bytter logo 1.1.2016, og dermed blir en del av NTNU. Studenter som avslutter sine utdanninger i 2016 vil dermed få vitnemål fra NTNU.

 

Mange av spørsmålene som ble stilt under allmøtet omhandlet detaljer, noe både Jonathan og Jørn hadde vanskelig for å sette svar på. Hovedsakelig fordi fusjonsvedtaket bare er en uke gammel. Det jobbes nå med å sette ned en prosjektgruppe som vil planlegge hvordan fusjonen mellom Høgskolene og NTNU vil gjøres. Jørn fortalte at fusjonen vil ta noe fokus, men at Høgskolen i Gjøvik vil fortsette som normalt.

«Vil bli en del av det største helsefaglige fakultetet i Norge.»

Muligheten for et universitet på innlandet er små, spesielt siden Kunnskapsdepartementet har sagt at det ikke blir opprettet flere universiteter i Norge på en stund. Dermed er fusjonen med NTNU den beste løsningen for Gjøvik å få universitetsstatus. Ikke bare blir vi universitet, men vi vil bli en del av Norges største universitet hvor kvaliteten på utdanning og forskning er svært høy. Etter fusjonen vil det bli det største helsefaglige fakultet i Norge, samt at det vil bli en styrkning på flere fagområder. NTNU har valgt Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag fordi det er kvaliteter ved utdanning og forskning de ønsker og bli en del av.

 

Les mer og still spørsmål om SAKS prosessen på www.ntnu.no/wiki/display/saks/SAKS+Home

 

Del dette: