HIGFK

HigFK Blomstrer!

Vi har alle hørt om dem. Celtic-Rangers, Lillestrøm-Vålerenga og Real Madrid-Barcelona. Idag føyde nok et lokaloppgjør seg inn i historiebøkene, da HiG lagene barket sammen i Raufosshallen.

 

Lagene var spente før start og på jungeltelegrafen ble det hvisket om et behov for dobble leggskin. Når kampen ble blåst igang ,tok det ikke mer enn 15 sekunder før første mann ble feid i bakken; Tonen var satt for resten av kampen. Kampen var preget av harde dueller og glosene haglet mellom lagene. Dette er gutter som trener sammen ukentlig og er alt fra bestekompiser til klassekamerater. Dette ble fort lagt vekk og vinnerviljen trengte seg gjennom både sunn fornuft og regelverk. Vi antar at dagens dommer måtte pensjonere dagens fløyte! Innimellom slagene ble det også spilt litt fotball. Lagene var meget jevne i første omgang og vekslet på å ha initiativet. HiG 1 var først frempå med en farlig skudd etter 5 minutters spill, da deres sentrale midtbanespiller kommer seg fri og brenner til fra ca 15 meter, dette stryker stolpen. Like etter på spiller HiG 2 seg flott frem på venstresiden og kommer til et innlegg. Det havner på bakre stolpe som fører til en avslutning, men keeper følger opp med en god redning. Returen blir satt rett utenfor. Det var også et stangskudd fra HiG 2 litt seinere , men omgangen ebber ut og det står 0-0 til pause.

 

Andre omgang starter med et pang. HiG 2 er overivrige og stormer frem i angrep. Forsvaret til HiG 1 får til et brudd og fosser frem i angrep motsatt vei. Ballen går kjapt i lengderetning og med presise pasninger havner ballen hos Erlend Støle, som aleine med keeper komfortabelt triller ballen utagbart for keeper ned i hjørnet. Resten av kampen blir preget av at HiG 1 føler seg trygge på sin ledelse og roer ned sitt spill. De lar HiG 2 føre ball mye ball, men presisjonen er ikke god nok i pasningsspillet. Det er kun ved et tilfelle HiG 2 gjennom presist pasningsspill kommer seg til frem til en mulighet. HiG 1 er vell så farlig frempå og tar sjansen når den byr seg, de får noen gode brudd og benyttet sjansen til å storme frem. Det hele ender 1-0, i en sjansefattig, men meget interessant fotballkamp. Det var ny publikumsrekord i Raufosshallen idag, og de 9 fremmøtte studentene ropte ut om stor underholdningsverdi av å se på kampen.

 

Fotball er vakker på så mange måter. Noen ganger presenteres den gjennom tekniske finesser og strålende langskudd. Idag ble den vist frem med innsats og vinnervilje.Der vant begge lag idag!

 

Sist men ikke minst, takk til alle spillere og publikum som bidro med sitt idag 🙂

 

Les mer om HiGFK på www.fiber.hig.no/foreninger/hig-fk

 

Del dette: