forsidebilde_14

Julefilmliste

Julen er en høytid hvor vi skal kose oss skikkelig med venner og familie. Det er da vi setter oss ned med gløgg eller en god kopp kakao, spiser pepperkaker og ser på julefilmene vi har sett tusen ganger tidligere. Jeg tror nok mange er enige med meg at filmer som minner oss om barndommen, eller filmer som gir oss den gode julestemningen. Her kommer vår andre av tre julefilmlister denne julen!

 

Nå er det jul – igjen (The Santa Clause)

Når en mann med et uhell faktisk dreper julenissen, blir han selv plukket ut for å ta julenissens plass. Og med en sønn som ikke tror på julenissen, er det vanskelig å holde den nye jobben hemmelig når håret hans blir hvitt, skjegget ikke lar seg barbere og magen blir større.

Dette er en utrolig koselig julefilm som jeg husker å ha sett da jeg var yngre. Som vanlig går den også ofte på tv gjennom juletiden, gjerne på flere kanaler samtidig, og det er god grunn til det!

Filmen er laget i 1994 av John Pasquin, hvor vi ser skuespillere som Tim Allen, Judge Reihnold og Wendy Crewson.

 

Bad Santa

En miserabel mann og hans partner kler seg opp som julenissen og hans lille hjelper for å stjele i butikker på julaften. Men de møter på problemer når “julenissen” blir venner med ett litt vanskeligstilt barn og sikkerhetsvakten oppdager plottet deres.

Jeg har alltid sett på denne filmen som litt “utradisjonell” men på mange måter kan den også sammenlignes med Grinchen. Vi kan kalle det en litt mørkere julefilm. Passer kanskje ikke sammen med barna for å se en koselig julefilm, men den har en slags julefølelse med seg.

Filmen er laget i 2003 av Terry Zwigoff, hvor vi ser skuespillere som Billy Bob Thornton, Bernie Mac og Lauren Graham.

 

Hjelp, det er juleferie (Christmas Vacation)

Griswold familien er kanskje en tradisjonell familie med tradisjonelle juletradisjoner, men forutsigbart ender det opp i en stor katastrofe.

Dette er en film som vi også ser på tv hvert eneste år, og var nok en av de første julefilmene jeg så som ikke inneholdt mikke mus og tegnede karakterer. Den gjenspeiler på mange måter alles mareritt når det kommer til julen – men som alltid har den en litt uventet slutt?

Filmen ble laget i 1989 av Jeremiah Chechik, og vi ser skuespillere som Chevy Chase, Beverly D’Angelo og Juliette Lewis.

 

Edward Saksehånd (Edward Scissorhands)

I et slott høyt oppe på en bakke bor en oppfinners største oppfinnelse; Edward. Oppfinneren døde før han kunne gi Edward normale hender, og han har derfor sakser som hender. Han bor alene intill en dame finner han og tar han med seg hjem, hvor ting ser ut til å gå bra inntil alt snur.

Det er kanskje ikke en film som alle ser på som typisk “jul”, men av en eller annen grunn har den alltid hørt til i julen for meg. En koselig Tim Burton film som man kan kose seg med i julen!

Filmen er laget i 1990 av Tim Burton, hvor vi møter skuespillere som Johnny Depp, Winona Ryder og Dianne Wiest.

 

Miraklet på Manhatten (Miracle On 34th Street)

En liten jente oppdager at alle drømmer kan komme til virkelighet hvis du virkelig tror på noe. Susan har stor tvil på at det største miraklet av alt ikke finnes, nemlig julenissen. Men etter å ha møtt en litt spesiell kjøpesenter-julenisse får hun den største tingen av alt, noe å tro på.

Jeg kjøpte filmen rett før jul i år, og tenkte at dette kanskje var en film som kunne skape litt juleglede i alt eksamenskaoset rett før jul. Det er en utrolig koselig film, som kan passe både til store og små!

Filmen ble laget i 1994 av Les Mayfield, hvor vi ser skuespillere som Richard Attenborough, Elizabeth Perkins og Dylan McDermott.

 

Del dette: