forsidebilde_09

Julehandel 101

Julestria er i gang, og som alle år tidligere har du utsatt gavehandlingen til de aller siste dagene før julaften. Like før stengetid den 23. desember løper du gjennom CC på febrilsk leting etter brukbare gaver, men også i år må lillebror nøye seg med årets statoil-kopp og tre pakker tyggis. Høres dette kjent ut? Vil du heller være ute i god tid i år? Vel, da burde du handlet for et halvt år siden, så synd for deg. Men om du nå uansett ønsker et par tips, les gjerne videre.

 

Første steg er å finne ut hva du burde kjøpe til de forskjellige personene. Om det er til mamma eller bestemor kan det være så enkelt som å kjøpe noen kule pyntegjenstander, eller gi et innrammet bilde av søskenflokken/barnebarna. Er det derimot en kresen lillesøster på 16 du prøver å handle til, har jeg et godt tips. Fortell personen at du har kjøpt den kuleste julegaven noensinne, og be de prøve å gjette det. Personen vil da ramse opp en eller flere ting han eller hun ønsker seg, og du har gaveidéer som er 100% presise.

En annen måte å finne en flott gave på, er å tenke på hva du kjøpte til personen i fjor, for så og kjøpe akkurat det samme i år. Mest sannsynlig har ikke mottakeren snøring på hva han eller hun fikk i fjor, og du hadde jo garantert en flott gave-idé da, ikke sant?

 

Andre steg er å faktisk kjøpe inn gaven. Dette gjør du helst på internett, slik at du slipper å forlate huset. Stuffyoucanafford.com er flott for ideer, men kan være farlig for lommeboka, så trykk på eget ansvar. Prisjakt.no er en flott nettside for å sammenligne priser på varer i forskjellige nettbutikker, slik at du ikke betaler mer enn nødvendig. Vi er jo studenter, tross alt. Om du er ekstra lat kan du bestille gaven rett hjem på døren til mottakeren, men jeg anbefaler at du pakker den inn selv, og overrekker den personlig.

 

Neste steg er å pakke inn gaven. Her anbefaler jeg at du finner nærmeste skjerm og søker opp en gift-wrapping tutorial på YouTube. Eller vent til den 17. og få Fibers egne innpakningstips. Eventuelt kan du finne en venn som jobber i butikk, og bestikke denne til å pakke inn alle gavene dine. Bruk koselige pakkelapper og prøv å plukk deg ut det papiret med mest nisser på. Husk at alle liker harde pakker bedre enn myke, så det kan lønne seg å putte gaven din inn i en pappeske, uansett hva det er. Da er det også enklere å pakke inn. Her har du også mulighet til å pakke inn f.eks en liten boks med et par skruer oppi, slik at pakken lager en spennende raslelyd, til tross for at den kanskje inneholder en pakke lunkne Chicken McNuggets.

 

Når julekvelden kommer kan du være fornøyd med egen innsats, og heller fokusere på dine gaver. Og om mottakeren ikke blir fornøyd kan du alltids trøste deg med at du kan gjøre det godt igjen neste år. God jul!

 

Del dette: