Forsidebilde_22

Lag pakkefest!

Gaver er blitt en stor del av julen for oss alle, både det å gi, og la oss bare innerømme det; å få. Men hvem sier at gavedrysset kun skal skje på julaften? Her får du en enkel guide til hvordan du kan arrangere din helt egen pakkefest! Denne fungerer like godt før, under og etter jul. Kanskje nyttårsaften er langtekkelig og noe treg, da går det jo an å kombinere disse.

 

Du trenger:

  • Terning (er)
  • Gaver (alle tar med 5-10 hver, kommer an på hvor mange som er med)
  • Mennesker (velg antall selv, og om det skal være venner, familie, begge deler, eller fremmede, for den saks skyld)
  • Julesnacks ? (gløgg, pepperkaker, twist, marsipangriser, julebrus)
  • Stoppeklokke

 

Slik gjør du:
Samle alle pakkene i en haug, bli enig om ett eller flere tall man får pakke på. Kast terning, plukk pakker hvis riktig tall. Da pakkehaugen er tom, er første runde ferdig. Hvis tiden begynner å dra veldig ut, er det fullt mulig å endre eller legge til flere tall.
Andre runde er stjelerunde. Èn person setter på stoppeklokke, fra 8-13 minutter. I løpet av denne tiden kan man stjele pakker fra andre på visse tall. Hvis det er en som har mange pakker og en annen med lite, kan dette snu seg radig i løpet av de neste minuttene.

Da klokken ringer er runde to ferdig. Alle kan åpne pakkene de har mottatt. Disse kan byttes/gis bort etterpå, hvis man har tatt pakken selv eller ikke har bruk for det man får.

 

Bonusrunde:
Er man virkelig crazy kan man sette i gang en bonusrunde etter dette igjen. Det kan være så enkelt som en pakke som har et uvisst antall lag med papir/hyssing, og èn og èn person får fjerne ett og ett lag (bestem på forhånd om hyssing telles som et lag eller ei). Den personen som tar av det siste laget, får eiendelen.

 

Regler:

Regler styrer man litt selv, og dette er ikke det som skal være aller mest strengt. Men det er greit å ha retningslinjer på hva som skjer hvis terningen havner på gulvet osv. Dette er ikke veldig høytdelig på noen måte, men det er jo greit å avklare ting på forhånd.

 

Tips:
Legg en standard for gavene, det trenger ikke være allverden. Dette handler ikke om innholdet i gavene, men morroa rundt det! Er det barn som skal være med, kan det være en idè å ha en egen haug for de minste, med leker, godteri osv. For dem er det gjerne innholdet som teller litt. Poenget er heller ikke å ha en vinner eller taper, så det går kanskje an å si at ingen skal ende opp uten minst èn pakke?

 

Forslag til gaver:

Som nevnt, er det ikke nødvendig at det er dyre gaver. Det kan være godteri, lys, servietter, pyntenisser eller andre pynteting, og ellers alt du kan tenke deg! “Duppeditt”-butikker har som regel noe morsomt man kan dele ut, og f.eks “griseflax” er jo et rimelig alternativ. Kun fantasien setter grenser! Men det kan også være lurt å variere innholdet av gaver etter hvilke mennesker du har med deg. Er det vennegjengen, kan det jo kanskje være morsomt med småting fra kondomeriet, men det er kanskje ikke like kult hvis bestemor får et shotteglass med en liten “Willy” ?

 

Det finnes mange varianter av pakkefest, for mange går det vel heller under navnet “pakkelek”. Et enkelt søk på det store internett gir oss flere varianter, og det går jo selvfølgelig an å kutte ut stjelerunden. En annen variant er å ha mindre antall pakker, et par med votter eller boksehansker, og poenget er at man skal åpne pakken med disse. Så snart en annen person har fått tall verdt en pakke, sendes pakken og hanskene videre. Den som kommer frem til innholdet, får det. Det finnes også en ferdig skrevet regle på rim, som bestemmer hvem som skal få pakken videre. Man kan jo også slå seg løs og lage sin egen lek, her er det kun fantasien som setter grenser!

 

Del dette: