saraaussie

Utveksling down under!

Navn: Sara Løvf
Alder: 20 år
Studieretning: Medieledelse og innovasjon
Utveksler i: Australia
Skole: Bond University

Koffert, pass og en stor klump i magen. Jeg ankom Gardermoen 8.januar, og hadde tre flyturer foran meg før Gold Coast. Jeg var heldigvis ikke alene. Emma, som også er romkameraten min her nede, møtte meg på flyplassen. Ikke lenge etter fikk vi beskjed om at det første flyet var innstilt. Etter 3 timer i kø og forhandlinger, fikk vi en ny rute av flyselskapet, med avgang dagen etter. Det gikk fra to reisedager til tre.

Det er en lang prosess å komme seg på utveksling. Alt fra å finne skole og fag, til forhåndsgodkjenning, papirer, søknad, lån, visum og bosted. Det er viktig å ikke glemme hvorfor denne prosessen er essensiell. Til slutt vil man få muligheten til å flytte til et annet land, studere og møte nye mennesker! Alt dette integrert i utdannelsen og støttet av lånekassen.

24 timer senere landet vi på Coolangatta Airport. Sikkerhetskontrollen gikk knirkefritt, og kofferten hadde ikke forsvunnet på veien. En forhåndsbestilt buss tar oss rett til Varsity Shores, et boligfelt egnet for Bond studenter.  Ikke lenge etter sitter jeg på sengen, i det som skal være rommet mitt de neste 4 månedene.

Jeg elsker forandringer og utfordringer. Å flytte til andre siden av jorda alene, og å bo sammen med mennesker jeg ikke kjenner. Det er definitivt en utfordring, og ikke en man skal ta lett på. Hva var jeg redd for? Ensomhet, språket, kriminalitet, og å mislykkes på skolen. Hva trengte jeg egentlig å være redd for? Ingenting.

De første dagene gikk til å bli kjent med området, skolen og mitt nye hjem. I to uker sovnet jeg klokken 20.00 og våknet 06.00. Aldri undervurder jetlag. Første uken arrangerte skolen Orientation week, også kalt Fadderuke i Norge. Det ble arrangert fester, stranddag og omvisninger. Dessverre var organiseringen dårlig, og kunne ikke sammenliknes med den norske fadderuken. Heldigvis var det mange som var i samme situasjon som meg, og ønsket å bli kjent med andre.

Hverdagen er nå tilbake, med undervisning og tutorials tre dager i uken. Skolesystemet er svært annerledes, og minner meg veldig om videregående. Du har opptil fire oppgaver gjennom semestret som teller på karakteren, og det er obligatorisk å møte opp i timene. Strukturen av akademiske oppgaver og definisjonen på «bra innhold» er ikke lik som i Norge. Det er ikke lenger språket som er den største utfordringen, men kulturen.

Bond Uni tilbyr studentene en bachelor på to år. Dette har de muligheten til fordi et år er delt inn i tre semestre. Det er fortsatt like mye pensum og studiepoeng, men semesteret er mer intensivt. Skolen tilbyr fag innenfor de fleste segmenter, men er kjent for programmet innenfor jus. Utvalget innen kommunikasjon, media og markedsføring er stort. Jeg har derfor kunnet velge relevante fag som ikke er tilgjengelige på NTNU i Gjøvik, noe som gir meg en stor fordel til bacheloroppgaven.

Helgene bruker jeg på å reise. Så langt har jeg sett to nasjonal parker, gått opp Australias høyeste bygg, besøkt Byron Bay, lært å surfe og hilst på koalaer og kenguruer. De neste månedene byr på enda flere turer, og jeg får sommerfugler i magen bare av å tenke på det. Dette er livet mitt de neste 4 månedene.

Del dette: